Lector wordt hoogleraar in Utrecht

Nieuws | de redactie
2 maart 2006 |

Dr Giep Hagoort wordt de eerste hoogleraar in de Kunsten aan de Universiteit Utrecht. Hij bekleedt per 1 maart 2006 de leerstoel ‘Kunst en economie’, die zich richt op het ondernemerschap van culturele bedrijven, instellingen en kunstenaarsinitiatieven. Zijn benoeming is door het college bekendgemaakt tijdens de officiële opening van de faculteit der Kunsten op woensdag 1 maart 2006 in de Dutch Design Center te Utrecht. De nieuwe faculteit is een samenwerkingsverband van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Universiteit Utrecht en begeeft zich op het snijvlak van kunsten en wetenschappen. Belangrijke pijlers van de faculteit der Kunsten zijn cultureel ondernemerschap en game research. Hagoort was al lector kunst en economie aan de HKU.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK