Spin-off WUR verkocht

Nieuws | de redactie
15 maart 2006 |

Wageningen heeft haar aandelen in CEDI-Diagnostics verkocht aan het Zwitserse bedrijf Prionics. CEDI is een spin-off van de WUR. Prionics, een van ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van veterinaire diagnostiek, krijgt de rechten om de kennis die erbinnen is ontwikkeld, op de markt te brengen. Bovendien gaan Prionics en WUR strategisch samenwerken via de ontwikkeling van innovaties op dit terrein en is overeengekomen dat Wageningen een belang verwerft in Prionics.
CEDI heeft succesvolle tests ontwikkeld en marktrijp gemaakt voor de diagnose van ondermeer mond- en klauwzeer, BSE en klassieke varkenspest. Klanten in meer dan zestig landen zijn sinds 2001 verkregen. Prionics uit Zürich is een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld op het gebied van veterinaire diagnostiek en is wereldleider op het gebied van de diagnose van BSE en andere prion-ziekten. Het bedrijf is opgericht in 1997 als spin-off van de universiteit van Zürich.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK