Meer steun voor actie-Belarus

Nieuws | de redactie
3 april 2006 |

In een gesprek met de LSVb en de studenten van Mission to Minsk is bij Mark Rutte onderstreept, dat Nederland de vervolgde studenten in Belarus te hulp zou moeten schieten. Later vandaag kan ScienceGuide hieromstrent meer bekend maken. Ook het Europees Parlement gaat de instellingen van HO aansporen opgepakte jongeren op te vangen als zij de dictatuur willen ontvluchten. De Poolse universiteiten hebben hier reeds collectief actie toe ondernomen. Zie de speciale pagina gewijd aan Belarus onder Dossiers . Naar verwacht zal morgen Commissiepresident Barroso persoonlijk de brief van de studenten aan Loekasjenko in Staatsburg tekenen, zulks in navolging van Nederlandse, Duitse en Poolse toppolitici.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK