Fischer professor in USA

Nieuws | de redactie
10 juli 2006 | Joschka Fischer gaat de Duitse politiek verlaten en wordt hoogleraar in Princeton, als nazaat min of meer van Albert Einstein en Thomas Mann bijvoorbeeld. Dat is opmerkelijk, omdat Fischer geen academische graad bezit en dit bericht in januari nog heftig ontkende. Maar goed, ook Thomas Mann had geen academische graad, hij was zelfs gezakt voor het toelatingsexamen van de universiteit van München.

Fischer zou een leerstoel gaan bekleden bij de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs. Wilson was niet alleen een student van Princeton, maar werd daar in 1902 ook collegevoorzitter en was tussen 1912 en 1920 was president van de USA. “The School has become a major international center of advanced training and research in public affairs. Today, the School serves interests in both domestic public policy and international affairs, and emphasizes experiential, policy- oriented research and learning in its graduate program.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK