Geld in ruil voor openheid onderzoek

Nieuws | de redactie
25 juli 2006 | Bill Gates wil 287 miljoen dollar schenken voor aids-onderzoek, maar heeft daar een inhoudelijk eis vooraf aan gesteld. De gesponsorde onderzoekers moeten hun uitkomsten wel willen poolen.  "The whole field recognizes that in order to meet this humongous challenge, we have to change the way we work,” aldus Nick Hellmann, de interim directeur voor HIV projectem aan de Gates-foundation.

Via een website wil de stichting in real time het onderzoek laten delen. Onderzoekers mogen hun ontdekkingen dan nog wel zelf marketen, maar moeten daarbij wel plannen ontwikkeln om de toegng vanuit ontwikkelingslanden te vergroten. Zo’n 165 onderzoekers in 19 landen hebben al eerder geld ontvangen van Gates’ stichting voor aidsonderzoek.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK