Antieke computer gevonden?

Nieuws | de redactie
4 augustus 2006 | Sponzenvissers vonden het object in 1901. Naar wat is het antieke, Griekse ding? Een mechanisme voor tijdmeting en oriëntatie op zee was de reguliere analyse lange tijd omdat het op een uurwerk leek. Inmiddels zijn graveringen op de tandwielen uitgeplozen en valt de term “de oudste computer.”

Want vastgesteld is dat het apparaat op Rhodos rond 100 voor Christus is gemaakt door de astronoom Poseidonius. Onderzoeker Xenonphon Moussas daarom de aankondiging al aan dat de definitieve resultaten een herschrijving zullen inhouden van de geschiedenis van de wiskunde en astronomie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK