Certificaat met niveau Engels bij diploma

Nieuws | de redactie
24 augustus 2006 | Studenten Management, Economie en Recht (MER) van Avans krijgen aan het eind van de rit naast hun diploma voortaan een certificaat, waarop hun niveau Engels staat vermeld. De certificering moet in heel Europa helderheid verschaffen over het Engels van oud-studenten. Dit meldt hogeschoolblad Punt.


Aan de hand van tijdens de studie gemaakte opdrachten wordt de vaardigheid in spreken, schrijven, lezen en luisteren vastgesteld. De niveaus lopen op van A1, waarin iemand eenvoudige boodschappen begrijpt tot C2, als iemand op academisch niveau met Engels uit de voeten kan. Elk onderdeel wordt apart op het certificaat vermeld.
De werkwijze is vastgesteld in het European Framework of Reference en moet een continentale standaard worden. Als het zover is, moeten de certificaten een hulpmiddel vormen bij bijvoorbeeld internationale sollicitaties. Organisaties kunnen dan immers eenvoudig nagaan hoe goed het Engels van een kandidaat is. In juli kregen de eerste afstudeerders aan de MER het certificaat uitgereikt. Volgens Harry de Vries, MER-docent en drijvende kracht achter de testmethode, loopt het niveau van de MER-studenten ‘erg uiteen’.
Meer informatie en de test zijn te vinden op www.referencekit.wolters.nl .


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK