Meer aardgasgeld voor kennis

Nieuws | de redactie
14 augustus 2006 | Het kabinet besluit deze week tot een forse nieuwe impuls in kennis en hoger onderwijs door de inzet van aardgasinkomsten. Het Fonds Economische Structuurversterking wordt opnieuw gevuld met investeringsmiddelen uit extra’s daarvan. Het ambtelijk afstemmingsoverleg is afgerond en het CPB heeft de voorgestelde investeringen getoetst op effectiviteit en positief geadviseerd.

In de top van het HO wordt van deze nieuwe inzet van middelen veel verwacht, ook als signaal dat het rapport Wijffels van het Innovatieplatform ter verhoging van de kennisinvesteringsquote concreet uitgevoerd zou gaan worden.
Een VSNU-bestuurder zei tegen ScienceGuide: “De FES- gelden zijn hoe dan ook een grote doorbraak in deze kabinetsperiode geweest. Dat zo’n groot aandeel naar onderzoek en kennis gaat is echte winst. Maria van der Hoeven heeft dat via het Innovatieplatform knap door weten te zetten. Dat geld zou eerder grotendeels naar wegen, tunnels en bruggen gaan vanwege de files. Het Innovatieplatform en Van der Hoeven hebben daar een koerswijziging van belang bereikt.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK