Governance centraal in Claus-leerstoel

Nieuws | de redactie
15 september 2006 | Professor is Nasira Jabeen benoemd tot hoogleraar op prins Claus-leerstoel aan de UU. De Pakistaanse zal zich in haar wetenschappelijk werk bezighouden met de mogelijkheden en beperkingen van Good Governance.

Dit is in een korte tijd uitgegroeid tot een centraal begrip in pogingen de kwaliteit van het besturen in ontwikkelingslanden te stimuleren. Het gaat daarbij met name om de transparantie en het verantwoordelijkheidsbesef in het optreden van overheden en private en publieke organisaties. Jabeen is als hoogleraar verbonden aan het Institute of Administrative Science, University of the Punjab, Lahore – Pakistan. Ze krijgt haar thuisbasis bij de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK