Innovation Lecture 2006

Nieuws | de redactie
13 oktober 2006 | Op 19 oktober organiseert het ministerie van Economische Zaken de jaarlijkse Innovation Lecture. Staatssecretaris Van Gennip heeft voor de Innovation Lecture 2006 het onderwerp `Trust´ centraal gesteld. Van Gennip: 'Om succesvol te kunnen innoveren is vertrouwen essentieel, vooral in een omgeving waar open innovatie en globalisering een grote rol spelen. In de praktijk blijkt dat vertrouwen geen vanzelfsprekendheid is en dat er op dit vlak nog een wereld te winnen is.´


De keynotespeech wordt dit jaar gegeven door Jorma Ollila, voorzitter van de Board van Directors van zowel Royal Dutch Shell plc als Nokia. Hij zal spreken
over het belang van vertrouwen voor samenwerkingsverbanden in wereldwijde kennisnetwerken. SER-voorzitter en IP-lid Alexander Rinnooy Kan zal spreken over de betekenis van vertrouwen voor een concurrerende en dynamische kenniseconomie.

Ter verdere verdieping van het thema ‘Trust’ hebben prof. dr. Bart Nooteboom (Universiteit van Tilburg) en dr. ir. Gert Jan Hofstede (Wageningen Universiteit) speciaal voor de Innovation Lecture 2006 een essay geschreven. Nooteboom behandelt in zijn paper de risico’s die samenwerkende innovatieve bedrijven kunnen lopen, het belang van vertrouwen en de instrumenten die ingezet kunnen worden om met  deze risico’s om te gaan. Hofstede maakt in zijn verhaal duidelijk hoe kennis van verschillende culturele kenmerken kan helpen om vertrouwen op te bouwen. U vindt de essays van Nooteboom en Hofstede hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK