Leerlingen uit vwo 5 gaan studeren aan Open Universiteit

Nieuws | de redactie
26 oktober 2006 | Vanaf eind oktober kunnen in Zuid-Limburg 47 leerlingen uit 5 vwo ‘proefstuderen’ aan de Open Universiteit Nederland. In samenwerking met de Onderwijsstichting Sint-Bernardinus uit Parkstad Limburg is de pilot ‘Academic Experience’ ontwikkeld. In deze pilot kunnen de leerlingen uit 5 vwo van vier middelbare scholen kiezen uit een zevental volledige cursussen uit de bacheloropleidingen van de Open Universiteit.

Het gaat om de cursussen Veranderende grenzen 1815-1915, Rechtsgeschiedenis, Organisatie en management, Inleiding in de Nederlandse economie, Sociale psychologie, Inleiding informatica en Evolutie. Vooral de cursus Sociale psychologie is populair: 22 leerlingen schreven zich hier voor in.

Naast de standaard studiebegeleiding krijgen de vwo-leerlingen een extra bijeenkomst om studie- ervaringen uit te wisselen. Het tentamen doen de vwo’ers voor de zomervakantie van 2007. Wie slaagt voor het tentamen ontvangt wel een bewijs, maar nog geen officieel certificaat. Dat kan pas nadat ze 18 jaar geworden zijn.

Met de pilot kan de Open Universiteit ook ervaring opdoen met het voorlichtingstraject aan de jongeren en hun werkwijze. Traditioneel is de doelgroep 30+ maar de afgelopen jaren neemt de belangstelling bij jongere mensen toe voor een volledige studie of enkele cursussen aan de Open Universiteit. Na afloop van de pilot Academic Experience zal bekeken worden hoe en in welke omvang dit vwo-traject verder wordt voortgezet.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK