Studenten willen strenger bindend studieadvies

Nieuws | de redactie
3 oktober 2006 | Het KNMG Studentenplatform heeft bij de Kamer aangedrongen op een bindend studieadvies dat nationaal gaat gelden. Het noemt het ontbreken daarvan ‘een inconsistentie in het wetsvoorstel WHOO.’ Volgens de WHOO kan de inschrijving van een student die ongeschikt is voor het beroep waarvoor de opleiding hem of haar opleidt beëindigd worden. Het wetsvoorstel bepaalt dat zo’n ‘judicium abeundi’ een definitief oordeel is over beëindiging van de opleiding aan de betrokken instelling. Dit maakt het mogelijk, dat een verwijderde student in medische vakken zo’n opleiding aan een andere medische faculteit kan voltooien.


Het Studentenplatform is voor de invoering van het judicium abeundi, maar wil echter – als een geneeskundestudent op objectieve gronden en na een zorgvuldige procedure van de opleiding verwijderd is wegens ongeschiktheid – hij deze opleiding op geen enkele Nederlandse faculteit kan voltooien. Klik hier voor de PDF van de brief aan de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK