Leren in de beroepspraktijk

Nieuws | de redactie
24 november 2006 | Op 13 december organiseert het landelijk overleg lerarenopleidingen basisonderwijs de jaarlijkse conferentie voor opleiders en vertegenwoordigers van het scholenveld onder de titel van ‘Opleiden doe je samen’. De conferentie staat in het teken van de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het leren in de beroepspraktijk.


Centrale thema’s:
– Werkplekleren, stages, opleidingsscholen
– Professionaliseren en de rol van de pabo’s hierin
– De innovaties in het primair onderwijs: Beroepstakenprofiel leerlingenzorg; Onderwijs anders Organiseren TOM; Academische Basisschool; Ontwerpend – ontdekkend en ontwerpend leren en consequenties voor de lerarenopleidingen.

De thema’s sluiten nauw aan bij de actuele beleidsontwikkelingen als de Beleidsagenda lerarenopleidingen, het Convenant professionalisering en begeleiding van onderwijspersoneel in het PO en VO en de Innovaties in het PO (2006). De werkconferentie is bedoeld voor opleiders van de pabo’s en vertegenwoordigers van het scholenveld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK