Wereldwijd HO-portal in de maak

Nieuws | de redactie
27 november 2006 | Unesco wil een nieuw portal opzetten voor de vergroting van de transparantie van de kwaliteitsborging van hoger onderwijs, het Portal on Recognized Higher Education Institutions. “Free of charge, easy to access and searchable” zouden de belangrijkste kenmerken ervan zijn.

De hoofdlijnen van het voorstel zijn: “principal aim of the project is to increase the transparency of quality provision in cross-border higher education by providing information and easy access to online resources for students. The pilot project will involve a limited number of countries who are each responsible for their own national content. Once the feasibility, cost- effectiveness and sustainability of the project are established, it can provide the foundations for the implementation of a larger-scale project hosted by UNESCO.”

Daarmee wordt voortgebouwd op een verzameling richtlijnen voor grensoverschrijdend onderwijs en de kwaliteitszorg daarvan, zoals deze door de OECD en Unesco is geformuleerd. Dat document vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK