ScienceGuide neemt Rozenberg over

Nieuws | de redactie
11 december 2006 | De Amsterdamse uitgeverij Rozenberg Publishers wordt grotendeels overgenomen door ScienceGuide BV (Utrecht). Rozenberg Publishers is een onafhankelijk wetenschappelijke uitgeverij met een breed fonds, al ligt de nadruk op sociale wetenschappen.ScienceGuide staat vooral bekend als online magazine voor de kennissector, maar geeft sinds een jaar ook boeken uit. De integratie van het wetenschappelijke deel van Rozenberg is een nieuwe stap in die ontwikkeling, aldus ScienceGuide-directeur Gijs Schooten: “Het uitgeven van wetenschappelijke boeken past bij onze ambitie om kenniscirculatie op multimediale wijze te bevorderen”.

De overname van Rozenberg biedt lectoren en academici die op ScienceGuide publiceren toegang tot het internationale netwerk van redacteuren en vertalers dat Rozenberg in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, maar ook tot het eveneens internationale distributienetwerk.

Maar ook het concept van Rozenberg zal door de integratie met ScienceGuide versterkt worden, is de verwachting van uitgever Auke van der Berg, die ook na de overname verbonden blijft aan het fonds : “We kunnen auteurs meer online faciliteiten bieden in de toekomst, zoals thematische platforms.”

Onder de naam Uitgeverij Rozenberg blijft overigens een klein deel van het fonds van Rozenberg Publishers zelfstandig: het non-fictie deel van Rozenberg zal worden uitgebouwd in de komende jaren. De boeken die gezamenlijk zullen worden uitgegeven gaan verschijnen onder de naam Rozenberg SG Publishers (Amsterdam – Utrecht) .


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK