Taalwinkel moet niveau HO helpen verhogen

Nieuws | de redactie
7 december 2006 | ‘Het taalniveau van de gemiddelde student laat nog al eens te wensen over. De taalwinkel wil daar actief iets aan doen,’ stelt de Amsterdamse projectleider Marjolijn Kaak.’ Als studenten een opleiding verlaten, willen we dat ze het Nederlands beheersen op het niveau van hun toekomstige werk. Daar hoort bij dat ook docenten en medewerkers de taal serieus nemen.’ Morgen vindt hiertoe de lancering plaats van www.taalwinkel.nl, een site voor studenten en docenten in het hoger onderwijs.

De Taalwinkel biedt taalondersteuning via de website en in de vorm van taalwinkels die in de loop van 2007 geopend worden. De winkel en de site zijn bedoeld voor alle studenten en docenten/medewerkers van de UvA en HvA  en zijn ontwikkeld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen en het Instituut voor Nederlands als Tweede Taal van de UvA en het Taal- en Schakelonderwijscentrum van de HvA.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK