Jonge Wilden in de wijn

Nieuws | de redactie
15 januari 2007 | Een dag wandelen door wijngebieden en halverwege uitpuffen en in gesprek met een topper onder de wijnboeren, om de wijnen uit de streek te proeven. Ideaal toch? Dat vindt Jeanet Bruining ook. Zij biedt met haar bedrijf Wijnwandeltochten, wandelingen van vier tot negen dagen, door wijngebieden in Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Nederland. Regelmatig geeft zij de lezers van ScienceGuide 'voorproefjes' met artikelen over wijn op onze pagina Smaak. 

Zelfs deze 'winter' kunt u wandelen door zulke prachtige wijngaarden. Jeanet begint met een wandeling in Duitsland, van 14 tot 18 februari. "Aan de grens met de Elzas is het tussen wijngaarden of door bos heerlijk wandelen in deze stille tijd van het jaar. SüdPfalz Connexion is in die streek een groepje van vijf jonge, enthousiaste wijnproducenten in het zuiden van de Pfalz. Als oprechte 'Junge W

Tijdens het wandelen kijkt Jeanet wel om zich heen. Zo valt op dat de nieuwbouw van ultramoderne wijnbedrijven heel bijzonder is. “Löwengang van tenuta Alois Lageder, in Alto Adige, is door zijn consequente toepassing van ecologische en bouwbiologische technieken een bron van inspiratie voor veel mensen. Dat kunnen deelnemers aan de wandeltochten in die regio zelf ontdekken, we gaan daar in mei wandelen.”

Meer weten? Klik hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK