Verscheidenheid HO vergt eigentijdse indeling

Nieuws | de redactie
15 januari 2007 |

De VSNU wil meer nadruk op verscheidenheid in het HO dan op het binair verschil tussen hbo en wo. Daarmee sluit de wo-koepel aan op de internationale discussie over classificatie en ranking, waarover ScienceGuide al eerder berichtte. Hier vindt u relevante achtergrondinformatie, zoals het interview met Jeroen Bartelse (nu OCW, toen nog VSNU) over het project rond een Europese classificatie opzet, de meest recente bijstelling van de toonaangevende Carnegie Classification en een analyse daarvan voor het Nederlandse debat door de leiding van de Amerikaanse Webster University in Leiden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK