Wat is kwaliteit?

Nieuws | de redactie
16 januari 2007 |

Het debat over de kwaliteit van het HO en de impact van het Nieuwe Leren gaat door. Arnold Heertje reageert op de riposte van Karl Dittrich en zegt: “Er zijn goede redenen om de problemen te benadrukken. Een beeld geven van een opleiding op een bepaald moment in de tijd, zoals door een accreditatierapport gebeurt, zegt weinig over de lange termijntrend.” Hij verwijt de NVAO daarom een rooskleurig beeld te schetsen, maar waardeert wel de opening die in het debat mogelijk wordt. Ook anderen in het hoger onderwijs laten van zich horen. De lectoren Daan Andriessen (InHolland) en Tom van Weert (HU) geven op de pagina Nieuw Leren de ontwerpeisen weer van een écht competentiegericht leren, waarin vlag en lading dekkend zijn. Ook zijn er bijdragen binnen gekomen van verschillende docenten, u vindt deze op de pagina’s Kwaliteitszorg en Nieuw Leren.   


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK