Eigen canon voor hbo bij Fontys

Nieuws | de redactie
22 februari 2007 |

Alle instituten binnen Fontys werken aan een canon voor hun opleidingen. Daarin moeten de hogeschool en de docenten aangeven welke kennis zij van wezenlijk belang vinden in hun opleidingen, vooral thema’s en onderwerpen die van belang zijn voor het toekomstig beroep van de student. Fontys wil hiermee ook de andere hogescholen aan het denken zetten over de kennis die ze bieden.  Collegevoorzitter Norbert Verbraak zegt in het Eindhovens Dagblad onder meer hierover: “Het is niet zo dat ze nu niets aanbieden, natuurlijk niet. En als het goed is, hebben ze weinig moeite om aan te geven wat ze aan kennis hebben. Maar ons verzoek kan ook leiden tot stevige discussies in docentenkamers en dat is prima.”

Kritiek op het onderwijs komt uit alle sectoren van de samenleving. „Mensen moeten beseffen dat het onderwijs deel uitmaakt van de samenleving”, zegt Verbraak. „Als de maatschappij klaagt over het onderwijs, klaagt ze ook over zichzelf. Als ik de meest verdienende voetbaltrainer van Nederland op tv hoor zeggen: ‘Hun hebben het beter gedaan als ons’, dan zijn dat drie fouten in een zin. Een bewijs dat het taalgevoel aan het verdwijnen is. Waar moet je als school dan nog aan beginnen?”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK