Personeelstekort tegengaan via duaal hbo

Nieuws | de redactie
29 maart 2007 | Avans Hogeschool, ING Bank district West- en Midden-Brabant, Rabobanken Zuidwest-Nederland en Content Executive hebben een samenwerkingsconvenant gesloten om samen een duale  HBO-opledingsvariant Bank- en Verzekeringenswezen te ontwikkelen. Deze zou binnen de opleiding Management, Economie & Recht een plaats moeten gaan krijgen. Door de samenwerking sluit de opleiding inhoudelijk aan op de beroepspraktijk en verdienen de studenten tijdens hun studie geld. Na afloop van de studie zijn de studenten daarmee verzekerd van een baan bij ING Bank of Rabobank, die met deze opleiding de schaarste aan goed personeel willen terug dringen.


Volgens Willem-Peter Kriek, directievoorzitter van de Rabobank Bredazegt daarover: “Met name de aantrekkelijkheid ervan zal als trigger bepalend zijn of de jeugd in zichzelf zal investeren. Een combinatie van boek en praktijk op hoog niveau is hiertoe een mooi ingrediënt. Daarnaast willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen om de regionale arbeidsmarkt van morgen steeds weer te voeden met goed opgeleide en gemotiveerde mensen. Mensen die de praktijk al wat hebben geproefd.”

Als gevolg van onder andere de economische groei, vergrijzing en minder instroom van schoolverlaters zal de komende jaren de krapte op de arbeidsmarkt van met name hoger opgeleid personeel sterk toenemen. Hierdoor wordt het voor banken steeds lastiger gekwalificeerd personeel te vinden voor de 35.000 vacatures die er de komende jaren jaarlijks in de financiële sector zullen zijn. Door de unieke samenwerking tussen Avans Hogeschool, ING Bank, Rabobank en werving & selectiebureau Content Executive wordt de beroepspraktijk dichter bij het onderwijs gebracht waardoor een naadloze overgang van studie naar werk ontstaat. ING Bank en Rabobank verzekeren zich hiermee van instroom aan jonge ambitieuze en getalenteerde medewerkers.

De duale variant Bank- en Verzekeringswezen combineert studeren met werken. Na een jaar voltijdonderwijs werken studenten in het tweede jaar drie dagen per week bij een van de twee banken. De overige twee dagen volgen zij onderwijs aan Avans Hogeschool. In de laatste twee studiejaren wordt vier dagen bij de bank gewerkt en één dag gestudeerd. Werving & selectiebureau Content Executive en de participerende banken verzorgen in gezamenlijkheid de selectie van geschikte studenten. Na een succesvolle afronding van de studie bezit de student het diploma Bachelor of Business Administration en een vijftal Wft-certificaten (Wft=Wet Financieel Toezicht).

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK