Start met studie Stedenbouwkundig Ontwerpen

Nieuws | de redactie
1 maart 2007 | Saxion hogeschool komt  met een opleiding Stedenbouwkundig Ontwerpen, als een nieuwe vierjarige studieroute binnen de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie. Dit is de eerste en vooralsnog enige vierjarige studiemogelijkheid in het hbo op dit gebied. Een commissie van externe deskundigen bekijkt of Stedenbouwkundig Ontwerpen een zelfstandige hbo-bacheloropleiding mag worden.

Saxion verwacht halverwege maart bericht. Als de commissie groen licht geeft, dient Saxion een aanvraag in bij het ministerie van OC&W. Mocht het ministerie ook akkoord gaan, dan zet Saxion de studieroute om in een zelfstandige hbo-opleiding. Dit wordt op z’n vroegst bekend kort voor de zomervakantie. Ongeacht de uitkomst hiervan komt de hogeschool per september 2007 in elk geval met de studieroute Stedenbouwkundig Ontwerpen, zo nodig – vooralsnog – binnen de bacheloropleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK