Van Vught in Schotland geëerd

Nieuws | de redactie
27 april 2007 | Prof. dr. Frans van Vught ontvangt op 2 mei een eredoctoraat van de Strathclyde University te Glasgow. Hem valt deze eer te beurt vanwege zijn grote verdiensten voor het hoger onderwijs in Europa, zowel in academische als in bestuurlijke zin, aldus Strathclyde.

Van Vught was vele jaren rector en CvB- voorzitter van de UT. Ook was hij de oprichter en directeur van het Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS). Dit onderzoeksinstituut groeide dat onder zijn leiding uit tot en toonaangevend organisatie en het grootste instituut op dit terrein ter wereld. De voorbije jaren was Van Vught onder meer lid van het eerste Innovatieplatform. Momenteel in hij een van de leden van de ‘denktank ‘ van president Barroso van de Europese Commissie, lid van de SER, voorzitte van Neth-er en bestuurder van de European University Association, de Europese VSNU.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK