India nieuwe strategisch doel van Finnen

Nieuws | de redactie
30 mei 2007 | De Finnen hebben het volgende Finland al ontdekt: India. Een speciaal programma voor samenwerking met de reus in Azië op het terrein van innovatie is door lange termijn investeringsorgaan Sitra in gang gezet. Dat richt zich overigens met name op het elkaar echt leren kennen als samenlevingen en cultuur, meer nog dan op specifieke, it- gerelateerde activiteiten, zoals dat door veel andere landen nu usance is. De Finnen proberen weer een slag verder en dieper te kijken kortom. De presentatie van Sitra leest u hier onder.


With its rapid economic growth and social change, India is outstripping most other countries. Although large parts of the country’s population suffer from poverty, India’s affluent middle class is growing.

The Indian economy relies to an increasing extent on excellence in know-how and service production. Numerous Western companies are subcontracting, for example, software production from India but also increasingly more demanding research and development. Although the increasing global significance of India is understood, its economy, culture and society are still fairly unknown in Finland or the image of them is fairly one-dimensional.   

Sitra’s India Programme focuses initially on providing information and building networks. The programme will produce reports on various aspects of India and later create co-operation beneficial to both Finland and India.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK