Plasterk wil meer les

Nieuws | de redactie
22 mei 2007 | Eerstejaarsstudenten in het hoger onderwijs krijgen gemiddeld 13 uur les per week, zo blijkt uit een onderzoek van de Inspectie. Minister Plasterk noemt dit “weinig”. “Bovendien geeft een kwart tot een derde van de studenten in het hbo aan dat zij meer dan 10% lesuitval ervaren. Dat is veel”.

Hoewel de minister niet gelooft in verplicht aantal lesuren in het hoger onderwijs, wil hij wel “samen met de onderwijsinstellingen een aanpak te ontwikkelen om op dit punt betere prestaties te leveren. De intensiteit van het onderwijs in met name de eerste twee jaar van een opleiding is niet alleen van groot belang voor de kwaliteit van het hoger onderwijs maar ook essentieel om jonge mensen te motiveren en enthousiasmeren voor hun studieloopbaan”.

U vindt het onderzoek van de Inspectie hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK