Stap vooruit bij differentiatie HO

Nieuws | de redactie
16 mei 2007 | De Tweede Kamer heeft ingestemd met de wettelijke verankering van de Associate Degree, tweejarige hbo-programma's in de bacheloropleiding. De introductie van zulke programma’s levert een bijdrage aan grotere differentiatie in het HO, iets dat de OESO- review ook zeer bepleit.

Een Ad- programma bestaat uit onderdelen van een hbo-bacheloropleiding en omvat minimaal 120 studiepunten.
De vraag van de arbeidsmarkt naar Ad- programma’s is voor de hogescholen maatgevend bij het ontwikkelen van de verkorte programma’s. Daarmee kunnen deze programma’s additioneel bijdragen aan het verhogen van het aantal hoger opgeleiden en kan het voor studenten een eerste stap zijn naar de bachelorgraad die (direct aansluitend of) in een later stadium voor hen dan mogelijk wordt.

In september 2006 zijn de eerste pilots met Ad-programma’s van start gegaan. Omdat enkele studenten op basis van werkervaring bij de start vrijstellingen kregen voor hun programma, is de kans groot dat aan het eind van dit studiejaar de eerste diploma’s rees zullen kunnen worden uitgereikt.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK