Terugkeer HO-beleid Balkenende-2?

Nieuws | de redactie
29 mei 2007 | Minister Plasterk zou kernelementen van de wetgeving van Nijs en Rutte toch maar beter wel invoeren. De HO-koepels willen in hun advies over een nieuwe bekostiging- en governancewet onder meer Rutte's inperking van de diplomabonus in de financiering voortgezet zien. Tevens zou de student toch onder Rutte's regeling van een bekostigde opleiding van 4 plus 1 jaar uitloop moeten gaan vallen. Meer ten principale zou het kabinet de publieke investering in de student willen beperken tot één bachelor- en één  daar op volgende masteropleiding.

Over dit punt zijn de opvattingen echter sterk verdeeld. Zo is tussen de studentenbonden hierover onenigheid ontstaan of deze keuze als principieel wel aanvaardbaar mag worden gezien in het kader van de bevordering van talent.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK