Stagetips

Nieuws | de redactie
11 juni 2007 | Een groot aantal handige tips voor stagiaires is nu bijeengebracht in een folder van VSNU, HBO-raad, ISO en LSVb.  Heb je in het buitenland recht op een vergoeding voor je OV-kaart?

Wat moet er in een stage-overeenkomst? Naar welke landen kun je beter niet op stage gaan? Waar moet de docent op letten? Dit, en meer, vind je in de stagefolder.

“Deze stagefolder is voor studenten absoluut een stap in de goede richting”, aldus ISO-voorzitter Sebastiaan Den Bak. De VSNU en de HBO-raad hebben studiecoördinatoren betrokken bij het opstellen van de brochure, zodat deze voor studenten en opleidingen goed bruikbaar is.

Een belangrijk element van de stage is de stageovereenkomst. Studenten en docenten kunnen met een checklist alle zaken langslopen die in de overeenkomst moeten staan. Belangrijk is dat de student voordat de stage begint duidelijke afspraken maakt over de begeleiding en de leerdoelen. De docent moet voor en tijdens de stage vinger aan de pols houden en een structurele begeleiding bieden. Verder staan in de folder ook tips voor een stage naar het buitenland, bijverdienen en een top 5 van stagetips voor studenten en docenten. Vanaf september ligt de stagefolder bij hogescholen en universiteiten. De digitale versie is nu al beschikbaar.

Op www.stagemotor.nl staan goede modellen van stageovereenkomsten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK