KIA ligt onder Plasterks kussen

Nieuws | de redactie
5 juli 2007 | Het Innovatieplatform kan verder. De Kamer heeft met meer bijval en minder scepsis dan voorheen de premier de ruimte gegeven het nieuwe werkprogramma uit te voeren. Sterker nog; men zou het IP zelfs willen aanmoedigen naast brede, gedegen uitgewerkte adviezen ook af en toe meer provocerende plannen of initiatieven op tafel te leggen. 

Premier Balkenende gaf aan dat hij de voortgaande klachten over de traagheid van de IND en toelatingsbureau’s voor kenniswerkers oppikt. Hoe en waarom worden uitgezocht en maatregelen doorgevoerd om hier tot echte verbeteringen te komen.

De prestaties van het vorige IP werden met opvalend veel waarering geëvalueerd door de meeste woordvoerders. veel nadruk kreeg de betekenis van de breed gedragen inhoud en opzet van de Kennisinvesteringsagenda. Minister Plasterk -als columnist-hoogleraar vaak wat denigrerend over het IP- is nu zozeer doordrongen van het belang van de KIA, dat hij de VVD’er Aptroot onthulde: “De Kennisinvesteringsagenda ligt bij elke avond onder mijn hoofdkussen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK