Publieke waarde van wetenschap

Nieuws | de redactie
5 september 2007 | Op 20 september viert het IVA zijn 50-jarig bestaan in de aula van de Universiteit van Tilburg samen met zo’n 400 genodigden met een symposium. Centraal in het debat staat het scheppen van publieke waarde en de rol die beleidsonderzoek daarin speelt.

In het debat wordt de wetenschap met de praktijk verbonden door Professor H. Mark Moore, van de Kennedy School of Governement van de Harvard University als wetenschapper, en de situatie in de Kruidenbuurt in Tilburg als praktijkvoorbeeld van een wijk in ontwikkeling, voor het voetlicht te plaatsen. Vier masterclasses functioneren als verbindende elementen tussen het denken van Moore en de situatie in de Kruidenbuurt.Elke masterclass wordt ingeleid door een wetenschappelijke expert en een expert uit de praktijk (politiek, overheid, semioverheid). Zij vormen een spannende combinatie die in een volle zaal over hun denkbeelden en ervaringen kunnen vertellen en de dialoog met de zaal aan zullen gaan. Deze experts leggen in de masterclasses een verbinding tussen hun kennis, de Kruidenbuurt en de theorie van Professor Mark H. Moore. Aan het eind van de dag bieden we de conclusies van de dag aan, aan de burgemeester van Tilburg. Ter voorbereiding zal de verantwoordelijke IVA-senior een gesprek voeren met de experts en hen van het benodigde achtergrondmateriaal voorzien. De verwachting is dat aan elke masterclass zo’n 100 bezoekers deelnemen.

Meer informatie over dit congres vindt u op www.wetenschapwerkt.nl.  Daar kunt u zich ook voor dit congres inschrijven.  «
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK