Aboutaleb haalt uit naar Jami

Nieuws | de redactie
4 oktober 2007 | Vrijdag vierden honderden studenten de Iftar in een tent op de Dam. Om 19:36 klonk de verlossende oproep tot gebed en kon er gegeten worden. De Turkse studentenverenging Anatolia en de vrijwilligersorganisatie Stichting Islam en Dialoog organiseerden de 'studenten-Iftar' om de vasten feestelijk te onderbreken.

Alle hogere onderwijsinstellingen van Amsterdam droegen een steentje bij en allerlei studenten -moslim en niet-moslim- aten mee. “Het leek me gewoon gezellig” zei de vastende geneeskundestudent Zainab Baksoellah, “maar een beetje dialoog mag van mij wel, hoor.” Anatolia-voorzitter Burak Dalgakiran, student bedrijfswetenschappen aan de VU, had bewust ingezet op een gemengd publiek. De Iftar moest een dialoog tussen studenten met verschillende achtergronden stimuleren. Dalgakiran: ‘We proberen studenten aan een tafeltje te zetten met mensen die ze niet kennen. Zo raak je in gesprek.’

Achmed Aboutaleb, de staatssectretaris van SZW,  was een van de genodigden en riep tijdens een toespraak de aanwezigen op te zoeken naar het gemeenschappelijke: “Het is zo makkelijk verschillen op te blazen.” In dat verband hekelde de bewindsman zijn PvdA-partijgenoot Ehsan Jami, voorzitter van het Comite voor ex-moslims, omdat deze samen met PVV-fractieleider Wilders parallellen had getrokken tussen de profeet Mohammed en Adolf Hitler.

Meer over de discussies in en rond het hoger onderwijs en onderzoek over de Islam leest u op de speciale pagina daarover onder Educatie op ScienceGuide.

[bron: Folia]
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK