ScienceGuide staat voor verdieping. Dit is het platform waar de actualiteit en achtergrond elkaar ontmoeten op een inhoudelijke en doordachte wijze. Onder het uitklapteken vind je dus een toelichting, geheugensteun of voetnoot die de redactie of de auteur toevoegt. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat wij in onze artikelen grondig en gedetailleerd in kunnen gaan op belangrijke details, zonder de lezer kwijt te raken.
Slow Universiteit in Limburg
Nieuws |
de redactie
12 oktober 2007 |
De Slow Food Universiteit in Pollenzo, Hogeschool Zuyd, gemeente Maastricht en Slow Food Limburg gaan samenwerken. Allereerst komt er een uitwisselingsprogramma voor studenten. Het is de bedoeling dat de samenwerking in 2008 begint met een uitwisselingsprogramma voor studenten. Studenten zullen over en weer kennismaken met regionale producten, productiewijzen en handelsketens in Limburg en de Euregio Maas- Rijn.
De Slow Food Universiteit leidt studenten op om bij te gaan dragen aan de kwaliteitsverbetering van voeding, eerlijke handelsketens en duurzame plattelandsontwikkeling. Mieke Crijns, voorzitter van Slow Food Limburg, is blij dat het gedachtegoed van Slow Food op deze manier een praktische wetenschappelijke ondersteuning krijgt. Volgens haar kan deze ontwikkeling bijdragen aan de kwaliteitsslag van de horeca.