‘Camielkaart’ op de rails
Beide partijen bespreken de precieze invulling van deze maatregel en de implementatie ervan. Daarbij is bijzondere aandacht nodig voor eventuele barrières die vanwege de privacywetgeving een snelle implementatie in de weg zouden staan. De adresgegevens van de betreffende studenten zijn namelijk in bezit van het ministerie van OCW.
Voor NS is de ex-student een interessante potentiële klantengroep. Daarom onderneemt het Rijk – in overleg met NS – de volgende actie: – Doen van een aantrekkelijk aanbod aan ex-studenten. Het effect op de groei van het openbaar vervoer per spoor is afhankelijk van de inhoud van het aanbod. Gezien het relatief grote aantal afstudeerders per jaar (meer dan 175.000) wordt hier een relatief groot effect verwacht. De rijksbijdrage aan deze maatregel betreft maximaal € 15 miljoen.
Conform de privacywetgeving is het nu niet mogelijk de adressen van de betrokken (ex-)studenten één op één aan NS door te geven. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat spant zich ervoor in om deze barrières te slechten en voert daartoe overleg met het ministerie van OCW en de Informatie Beheer Groep.
In de voorbereiding van het Actieplan heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan NS gevraagd om een eerste verkenning van een mogelijk aanbod. NS noemt hierbij als mogelijke opties het aanbod van een gratis voordeelurenkaart en/of een bepaalde hoeveelheid vrij-reizendagen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is bereid voor dergelijke maatregel maximaal € 15 miljoen beschikbaar te stellen gedurende de kabinetsperiode. Implementatie is al voorzien voor 2008.
Meest Gelezen
Europese Unie: ‘Academische vrijheid in Nederland verslechtert’
Susanne Täuber: "Wie haar klacht niet laat afzwakken, wordt kapotgemaakt"
Wat vindt BBB eigenlijk van hoger onderwijs?
UvA-studenten dagvaarden universiteit om internationalisering
'Studentenwelzijn verbeteren zonder wetenschappelijk bewijs kan veel schade toebrengen'
