Lector genomineerd en wint

Nieuws | de redactie
16 januari 2008 | Het boek 'De toekomst van het management' van lector Frank Lekanne Deprez van hogeschool Zuyd heeft de publieksprijs gewonnen als ‘Managementboek van het jaar’. Het boek handelt over het nut van managers in moderne organisaties. Lekanne Deprez schreef het boek samen met René Tissen, lid van de adviesraad van zijn kenniskring. De mystieke aantrekkingskracht die het beroep manager aan het eind van het vorige millennium nog had, is verdwenen: tegenwoordig wordt de beroepsgroep met argwaan tegemoet getreden.

Is de kritiek op managers terecht? Wat is het nut van managers in moderne organisaties? Wat is de toekomst van het management. Het boek brengt de huidige problemen van management en managers in kaart en analyseert de oorzaken ervan. De rol van het management wordt gerelativeerd, want beter organiseren heeft meer invloed op het functioneren van mensen dan beter managen. Heeft het management dan wel een toekomst? Wie bereid is het vaste patroon van denken en doen te doorbreken, wie fundamenteel anders durft te kijken naar de rol en plaats van managers in organisaties, zal in dit boek een leidraad vinden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK