Bos prijst eenvoud OCW-beleid

Nieuws | de redactie
13 februari 2008 | Het beleid van Plasterk is voor partijleider Wouter Bos een bewijs dat in de PvdA ‘de vernieuwers’ het hebben gewonnen van Oud Links. Vooral het feit dat hij primair “heel simpele dingen” prioriteit geeft, bevalt Bos.

“Kijk wat Plasterk en Dijksma doen op Onderwijs. Het is een zegen dat we nu eens twee PvdA’ers op Onderwijs hebben die de boel niet overhoop gooien. Die met heel simpele dingen tot prioriteit maken, dat kinderen gewoon kunnen lezen en schrijven,” zegt Bos in de Pers.

Hij vindt dat hij op sommige punten van het beleid van zijn partijgenoten in het kabinet af en toe wel eens zelf moet optreden en de lijn helpen uitzetten, maar bij OCW ziet Bos die noodzaak niet. “Soms is dat helemaal niet nodig. Met Plasterk en Dijksma hoef ik mij niet te bemoeien, want dat gaat precies in de richting waarin ik heel graag wil.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK