Robert Arnall overleden

Nieuws | de redactie
18 maart 2008 | De onlangs vertrokken ambassadeur van de USA, Robert Arnall, is plotseling overleden. Arnall had in zijn ambtstermijn in Den Haag een grote belangstelling voor het stimuleren van jong talent, in het bijzonder vanuit de allochtone groepen in ons land. De eerste Nederlander die hij ontving in 2006 was Murat Ersoy, de ScienceGuide Student van 2005. Toen moest Arnall zijn opwachtingbezoek bij koningin Beatrix nog maken.

Het artikel over deze ontmoeting leest u hier . Arnall was door dit thema ook daarom begeesterd, omdat hij als vluchteling uit Hongarije, eerst in Frankrijk en daarna in Canada en California, kansen had gekregen zich te ontplooien en in een vreemd land met een vreemde taal een zeer succesvol zakenman te worden. Hij hoopte, dat hij de allochtone jongeren in Nederland daarmee kon inspireren ook zelf iets van hun leven en hun kansen in ons land, met name via het HO, te maken.

Hij organiseerde regelmatig bijeenkomsten met allochtone jongeren en onder meer een opmerkelijke ontmoeting van moslims uit de USA en ons land, om de discussies in beide landen over de plaats en rol van de moslims in een moderne, westerse samenleving een impuls te geven. Een verslag daarover, met een interview met de voorzitter van de vereniging van de moslimstudenten in Washington, leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK