Oranje boven student

Nieuws | de redactie
3 april 2008 | De verjaardag van Máxima verhindert minister Plasterk op 17 mei te spreken bij de jubilerende LSVb. De bewindsman zou met al zijn collega's naar haar partijtje moeten gaan, heet het. Wel was hij bereid zich per video tot de 25-jarige studentenbond te richten. Dat zou hen alleen een aardige duit gaan kosten.

De voorlichting van OCW eiste -zo meldt het VN-blog ‘Haagse streken’- dat ‘Plasterks filmpje opgenomen zou worden met professionele apparatuur mét autocue (stel je voor dat de minister over zijn woorden zou struikelen), en dat het professioneel zou worden gemonteerd (de minister moest natuurlijk wel goed in beeld komen). Kosten: een slordige tweeduizend euro.’

De penningmeester van de LSVB is onverbiddelijk. “We gaan niet zo’n belachelijk bedrag betalen voor een filmpje van een minister die er gewoon bij hoort te zijn.” Geen beste beurt, noemt men dit in het Haagse. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt en nu wéér wegblijven en nog een duur filmpje eisen ook, dat lijkt op meer dan een ongelukkig toeval. De voorlichters van het ministerie hebben naar verluidt de studenten toegezegd ‘over een oplossing na te denken om een blamage te voorkomen.’ Komen ze daar niet uit “dan is het gewoon pech. Dan doen we het wel zonder de minister,” aldus een no-nonsense LSVb-bestuur
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK