Trage docent bekroond

Nieuws | de redactie
20 juni 2008 | Wil je je studiepunten tijdig halen, moet ook de instelling de student alert van dienst zijn. Zo is bij de VU de 'nakijktermijn' voor tentamens 15 dagen. Maar dat lukt de docent niet altijd. Bij Aard- en Levenswetenschappen hebben de studenten er iets op gevonden om naming and shaming heel levendig en aards te doen.

De studentenraad reikt binnenkort een nieuwe prijs uit. Die gaat naar de docent die zijn collega’s weet te verslaan in de duur van het nakijken van de tentamens. Genomineerden weten dus waar ze aan toe zijn: tempo maken of je wint. Eén van hen had zelfs drie maanden nodig gehad om de cijfers vast te stellen. Studentenraad-voorzitter Simone Vink legt uit waarom zij dit sympathiek-onaardige initiatief hebben genomen: “Het leidt tot problemen. “Studenten weten dan niet of ze door kunnen met een vervolgvak, of zelfs of ze aan hun volgend studiejaar mogen beginnen,” vertelde zij Ad Valvas.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK