De eerste stap is gezet

Nieuws | de redactie
16 juli 2008 | Fontys gaat begin september aan de gang met concrete voorstellen voor verbetermaatregelen en –acties. Daarmee zullen de huidige problemen van de hogeschool aangepakt kunnen worden: een dalende instroom; te grote uitval van studenten; te laag studierendement met name van de minors en te grote ontevredenheid onder studenten en medewerkers over de organisatie van het onderwijs.

In een nieuwe management-rapportage -de marap- wordt de zorgelijke positie van Fontys verwoord.  Voorzitter Marcel Wintels noemde tegen zijn cmr een aantal referentiepunten de dalende instroom en daaraan gekoppeld het marktaandeel dat daardoor verloren wordt, de uitkomsten van een imago- onderzoek en de bevindingen die hij zelf op deed in zijn zes weken durende rondgang door de hogeschool.

‘Een stap is al gezet’, zei Wintels bij die gelegenheid. ‘Afgelopen maandag hebben de directeuren van de hogescholen van Fontys in het Fontysberaad de analyse omarmd. Op onderdelen moeten we nog wat verder doordenken.’ Hij gaf aan dat het bestuur daar nog een paar maanden voor nodig heeft, dan wil Wintels komen met ‘concrete voorstellen waarin een mix te vinden zal zijn van voortvarendheid en zorgvuldigheid.’

Een belangrijk uitgangspunt daarin is ‘in elk geval dat de instituten meer ruimte krijgen om hun eigen problemen op te lossen. Maar we zullen samen ook keihard moeten werken aan het oplossen van gemeenschappelijke problemen, zoals die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door gebrekkige Fontysbrede systemen. Als die systemen goed werken, hoeven instituten niet langer door u-bochten of buitenboordmotortjes afwijkende koersen te varen.’
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK