NWO-voorzitter uit Genève

Nieuws | de redactie
18 augustus 2008 | CERN-topman prof. dr. Jos Engelen wordt de nieuwe voorzitter van NWO. Engelen, voorzitter van instituut voor radioastronomie Astron, was directeur van Nikhef en is wetenschappelijk directeur van CERN in Genève. Daar is hij onder meer verantwoordelijk voor de bouw en opstart van de nieuwe LHC- deeltjesversneller. Dit baanbrekende project moet dit najaar in bedrijf gaan.

Jos Engelen studeerde natuurkunde in Nijmegen. Na zijn afstuderen in 1973 ging hij aan dezelfde universiteit aan de slag als onderzoeker en docent. In 1979 promoveerde hij. Van 1979 tot 1985 werkte hij bij CERN. In 1985 ging hij bij Nikhef aan de slag. In 1987 werd hij hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2001 tot 2003 was Engelen directeur van Nikhef. In 2004 werd hij wetenschappelijk directeur en plaatsvervangend directeur-generaal van CERN. In 2007 werd hij tevens voorzitter van ASTRON, het NWO-instituut voor radioastronomie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK