Afrikaans talent bekroond in Amsterdam

Nieuws | de redactie
17 september 2008 | De politieke vluchtelingen Mesfin uit Ethiopië en Jeanne uit Burundi zijn de trotse ontvangers van de eerste City of Amsterdam Scolarships. Zij kregen gisteren deze studiebeurs van € 25.000 uitgereikt door burgemeester Cohen. Aanvankelijk zou slechts één student de beurs krijgen, maar de keus bleek zo moeilijk dat geld verzameld is om zowel Mesfin, een studentactivist gevlucht uit Ethiopië, als Jeanne, een gevluchte bankmedewerkster uit Burundi, te bekronen.

Hun beurs geeft hen toegang tot een bedrijfskundige master aan de Amsterdamse Business School van de UvA. Cohen verklaarde in zijn speech dat Amsterdam al eeuwen een ‘safe haven’ voor filosofen en wetenschappers is en dit ook zal blijven. Rector magnificus Dymph van den Boom -derde in de ScienceGuide Tip 5 van 2008- verdedigde de stelling dat het nastreven van excellentie wel degelijk past bij zowel de huidige Amsterdamse stadscultuur, als bij die van haar ‘brede’ universiteit: “ambition to excel fits at the UvA”. 

De City of Amsterdam Scholarship van het ABS geeft in Nederland wonende vluchtelingen de kans om via de MBA- opleiding hun leven verder op te bouwen en hun carrière een impuls te geven. Mesfin en Jeanne zijn gekozen uit een aantal door het UAF, Stichting voor Vluchteling-Studenten, voorgeselecteerde kandidaten. Bij de toekenning werd- naast de behoefte aan financiële ondersteuning – nadrukkelijk gekeken naar de capaciteiten en ambities om het intensieve masterprogramma met succes af te ronden.   

De Amsterdam Business School wil met de City of Amsterdam Scholarship bijdragen aan de wisselwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven, samenleving, en in het bijzonder de stad Amsterdam. De studiebeurs zal vanaf nu elk jaar uitgereikt worden. «
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK