WO-leraren initiatief in Brabant

Nieuws | de redactie
23 september 2008 | Ook de UvT gaat de mogelijkheden onderzoeken om een nieuw type universitaire lerarenopleiding te beginnen, samen met de 45 scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant van OMO. Het is de bedoeling dat de leraren in opleiding zowel tijdens hun bachelor als hun master de theoretisch-didactische component van de opleiding kunnen volgen.

Beide organisaties onderkennen het probleem van ’te weinig academici voor de klas’. Zij zetten zich daarom in voor meer eerstegraads bevoegde leraren in het voortgezet onderwijs en voor vernieuwende vormen van opleiden op basis van traineeships. Ook streven zij naar een opwaardering van de kwaliteit van de opleiding voor docenten.

Onderzocht gaat worden of de universitaire lerarenopleiding haalbaar is voor de vakken economie, management en organisatie en wiskunde. Tevens worden de mogelijkheden onderzocht voor de vakken filosofie, CKV, levensbeschouwing en maatschappijleer. Het is de bedoeling dat de leraren in opleiding zowel tijdens hun bachelor als hun master de theoretisch-didactische component van de opleiding kunnen volgen. De docenttraining vindt vervolgens plaats na de masterfase gedurende een half jaar op een school voor voortgezet onderwijs.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK