‘Een fantastische greep’ in Wageningen

Nieuws | de redactie
20 oktober 2008 | Een ongeaccrediteerde hbo-instelling surft mee op de wereldwijde reputatie van de universiteit Wageningen. Het collegejaar van deze ‘hogeschool Wageningen’ werd onlangs wel geopend door een discussie met D66-leider Alexander Pechtold. Sinds 2005 biedt men hbo bachelorstudies voor dertigplussers: veiligheidsmanagement en bedrijfskundige informatica. Met vrijstellingen kan je er in anderhalf jaar een diploma halen.

Zo zijn inmiddels veertien mensen afgestudeerd met een bachelordiploma van een niet bij de NVAO gevalideerde opleiding. Bestuurslid Peter Kriekels zegt in Resource over de zijn hogeschool onder meer: “Iedereen kent de naam en men denkt toch aan de landbouwhogeschool. Die bestaat niet meer, en toen de naam ‘hogeschool Wageningen’ vrijkwam, hebben we die vastgelegd. Een fantastische greep. Ik merk ook dagelijks hoe wereldberoemd Wageningen is. We krijgen telefoontjes van ouders uit Japan, Saoedi-Arabië en Amerika die hun kinderen hier willen laten studeren.”

De universiteit reageert onderkoeld op de naamgenoot uit het commercieel hbo. “De naam Hogeschool Wageningen was vrij, die mag dus worden gebruikt. En zelfs als we er iets aan zouden willen doen, dan is dat waarschijnlijk een kansloze exercitie. Laten we onze energie maar in opbouwende zaken steken.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK