WO-HBO pabo met intake-selectie

Nieuws | de redactie
30 oktober 2008 | De academische Pabo lijkt niet meer te stuiten. De HAN en Radboud Universiteit gaan per komend studiejaar er ook aan beginnen door Pabo Arnhem, Pabo Groenewoud Nijmegen en het RU-onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskundebijeen te brengen. Deze aanpak is de eerste die een bachelor op de Pabo combineert met een master in pedagogische wetenschappen en onderwijskunde.

De opleiding voorziet in een programma dat studenten in staat stelt om de eindtermen van zowel een universitaire studie in de pedagogische wetenschappen en onderwijskunde, als een hbo-opleiding tot leerkracht, efficiënt (in vijf jaar) te verwerven.

De opleiding wil hiermee vwo-leerlingen die gemotiveerd zijn om in het primair onderwijs werkzaam te zijn, de mogelijkheid bieden om een inhoudelijk uitdagende, praktijkgerichte én wetenschappelijke studie te volgen. Zij kunnen onderwijs verzorgen aan kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Daarnaast zijn zij in staat wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de onderwijspraktijk en op basis van zelfstandig onderzoek een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onderwijs op het gebied van schoolontwikkeling.

Studenten kunnen kiezen uit twee trajecten. Zij starten de bachelor opleiding op de Pabo HAN. Studenten starten met de bacheloropleiding pedagogische wetenschappen (inclusief onderwijskunde) op de Radboud Universiteit. Voor beide trajecten geldt dat de opleiding vijf jaar duurt en dat de studenten aan het eind in het bezit zijn van drie diploma’s. dat betreft een Bachelor of Education, een Bachelor of Science in de Pedagogische Wetenschappen en een Master of Science in de Pedagogische Wetenschappen of Onderwijskunde

Toelatingseis is een vwo-diploma, studenten die zich willen inschrijven krijgen het verzoek om een essay te schrijven over een actueel onderwijsinhoudelijk thema, en een korte motivatiebrief waarin ze hun ambitie om leraar primair onderwijs te worden toelichten. Op basis hiervan vindt een selectie plaats, waarbij ook sprake zijn kan van een intakegesprek.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK