Nieuw artikel (10)

Nieuws | de redactie
15 december 2008 | Accreditatie van het HO wordt eenvoudiger en minder duur van opzet. Het kabinet past het accreditatiestelsel aan naar aanleiding van een aantal evaluaties. Doel van de wijzigingen is om in het hoger onderwijs kwaliteitszorg 'op maat' te leveren: waar een lichte vorm van kwaliteitszorg volstaat, moet dat mogelijk zijn; waar het zwaarder moet, moet dat ook kunnen. Het kabinet streeft er naar de wijzigingen in het systeem per 1 januari 2010 door te voeren.

Alle opleidingen blijven getoetst worden, maar zaken die op een instelling voor iedere opleiding hetzelfde zijn (zoals het personeelsbeleid of de studentenvoorzieningen), kunnen straks op het niveau van de instelling worden getoetst. Verder zullen de resultaten van een opleiding en het oordeel van inhoudelijk deskundigen over de opleiding belangrijker worden. Ook zullen verschillen in kwaliteit zichtbaar worden gemaakt: opleidingen kunnen het oordeel ‘onvoldoende’, ‘voldoende’, ‘goed’ en ‘excellent’ krijgen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK