UU-hoogleraar nieuwe hbo-voorzitter

Nieuws | de redactie
19 december 2008 | Prof. dr. Albert Cornelissen wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim. Cornelissen is decaan Diergeneeskunde van de UU en promoveerde op een parasitologisch onderwerp. Hij heeft in zijn onderzoeksvak gewerkt aan instellingen als de University of Edinburgh, het Nederlands Kankerinstituut/Antoni van Leeuwenhoekhuis en het Max-Planck-Institut für Biologie.

De benoeming versterkt het College van Bestuur Windesheim met een bestuurder die in staat is een samenbindende en sturende rol te vervullen, zo meldt de Raad van Hoezicht. Hij zal Windesheim leiden in zijn verdere ontwikkeling naar een kennisinstelling die gekend is door hoge kwaliteit en een actieve rol, regionaal en nationaal. In het driehoofdig CvB vervult de heer Cornelissen het voorzitterschap, naast de portefeuille Onderwijs & Onderzoek. De portefeuille O&O werd ingevuld door mevrouw drs. A.S. Roeters, die per 1 februari 2008 werd benoemd tot Inspecteur-Generaal van het onderwijs.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK