Boek ‘hbo-fraude’ dicht in Amsterdam

Nieuws | de redactie
12 januari 2009 | De Amsterdamse rechtbank heeft uitspraak gedaan in een zaak tussen de HvA en OC&W over de laatste resten van de 'hbo-fraude' en de Commissie-Schutte. De rechter stelde de HvA deels in het gelijk en deels in het ongelijk en de hogeschool gaat derhalve niet in hoger beroep.

Het dossier is hiermee gesloten. Het ministerie hield enkele jaren geleden € 23,4 miljoen in op het bedrag dat de HvA ontving voor het onderwijs in de periode 1998-2002. Verschillende interpretaties van de wet- en regelgeving rond de bekostiging lagen ten grondslag aan deze vordering. Sindsdien zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar deze zaak, die ook aan andere hogescholen speelde. Het ministerie hield het betreffende bedrag reeds eerder in op de rijksbekostiging voor de HvA. Er zal dus geen naheffing plaatsvinden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK