Leiden wint Haags buitenland

Nieuws | de redactie
28 januari 2009 | In een open competitie heeft de Leidse 'Campus Den Haag' opnieuw het 'diplomatenklasje' van Buitenlandse Zaken binnengehaald. De campus gaat het onderwijs de komende vier jaar verzorgen.

De toekomstige diplomaten volgen bij de Campus Den Haag drie maanden full time onderwijs. Ze worden getraind in alle vaardigheden en competenties die nodig zijn voor het beleidswerk op het departement en de ambassades. Naast dit praktijkgerichte onderwijs verwerven de aanstaande diplomaten theoretische kennis op gebieden als vrede en veiligheid, Europese samenwerking, internationaal recht en mensenrechten. Als docenten treden wetenschappers op van de Universiteit Leiden en buitenlandse topinstituten als de London School of Economics en het Graduate Institute Geneva. Daarnaast maken ervaren praktijkmensen hun opwachting, zoals politici, journalisten en (oud-)diplomaten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK