Eén orgaan voor onderwijskwaliteit

Nieuws | de redactie
23 februari 2009 | Alle beleidsaspecten van de kwaliteitsbepaling en – zorg van het onderwijs komen in Vlaanderen in één agentschap.

Daarmee komt een einde aan de versnippering van e verschillende publieke taken over een keur van diensten en afdelingen van het regeringapparaat. Dit raakt het onderwijs in zeer brede zin, aangezien minister Vandenbroucke zowel ‘onderwijs’ als ‘vorming’ (LLL en scholing voor de arbeidsmarkt) bestiert.

Het nieuwe agentschap voor de kwaliteitszorg zal in het bijzonder een sterke regierol kunnen gaan spelen bij het vaststellen van de eindtermen voor de onderscheiden opleidingstypen. Of de positionering van de NVAO voor het hoger onderwijs hiermee eveneens in het geding komt, is nog niet helder.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK