Kennis contra de crisis

Nieuws | de redactie
31 maart 2009 | De HO-top is des duivels: de vrees voor bezuinigingen neemt alleen maar toe.

De klap zou wel eens  € 1.7 miljard  in 2011 kunnen zijn “en een absolute nullijn voor het personeel.” Was dat de bedoeling van het crisispakket?

–  Hoe is het mogelijk dat een forse impuls voor kennis in 48 uur verknoeid wordt tot een dreiging met bezuinigingen? ScienceGuide reconstrueert  een Haagse déconfiture. Dreigt alsnog een collegegeldverhoging?

–  Europa moet de recessie benutten om het vakmanschap van mensen in hun werkomgeving te versterken. In plaats van ontslagen zouden overheden en bedrijven werktijdverkorting via opscholing en training moeten inzetten. Deze opmerkelijke  analyse  van de top van het bedrijfsleven in de EU zet bovendien JetNet van het Platform Bèta Techniek in het zonnetje als best practice.

HO en R&D

– Het onderwijsdebat in Nederland is niet best. NRC en de Volkskrant  publiceren voortdurend negatieve berichten over het onderwijs, maar een debat over wat onze kinderen zouden moeten leren, ontbreekt. Prof Simons (UU) en Gravemeijer (TU/e) haalden bij de HAN uit naar kwaliteit en toon  van de discussie en kwamen met VO-raad voorzitter Slagter tot suggesties ter verbetering.

– Wordt Europa in 2020 een suf of een slim werelddeel? ScienceGuide  nodigt u met de LSVb uit voor een debat met dé beleidsexperts en –makers over de conferentie in Leuven. Op 15 april, in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

– Managers zijn van nature veel beter in het behouden van huidige situaties dan van het realiseren van veranderingen in hun organisatie. Ze zeggen graag ‘ja’ tegen innovaties, maar bedoelen vaak ‘nee’. Fascinerend onderzoek van de VU op ScienceGuide .


– Crisis…recessie… Niet teveel somberen, graag. De EUR gaat met zorgverzekeraar een zorgverzekeraar langdurig en grootschalig onderzoek verrichten naar geluk. Hun World Database of  Happiness gaat iedereen blij en gezond maken.

En ook 

De ultieme stageplaats, de droom van elke student komt er aan: het Holland Expo 2010 paviljoen op de wereldtentoonstelling in Shanghai. Meld jezelf -of de opleiding- aan op de pagina Azië van ScienceGuide!

Wilt u de Nieuwsbrief ook ontvangen? Klik hier.
Redactie ScienceGuide – 020-4285371


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK